2109680072

photo03

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΤΟΧ ( ΜΠΟΤΟΧ)

Η δραστική ουσία ΕΙΝΑΙ η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α και η εμπορική ονομασία ΕΙΝΑΙ ΒΟΤΟΧ ή DYSPORT. Κατέχει ίσως την υψηλότερη θέση στις θεραπείες της αντιγήρανσης και της κοσμητικής Δερματολογίας.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το Botox και το dysport παράγεται από τον μικροοργανισμό Cl. Botulinum,

Ο τρόπος δράσης του ΕΙΝΑΙ μέσω της αναστολής της ακετυλοχολίνης που προκαλεί Χαλάτσης και μείωση της κινητικότητας των μυών . Η αδρανοποίηση των μυών ΕΙΝΑΙ προσωρινή και αυστηρά τοπική εφαρμόζεται στους μύες του προσώπου, όπως ΕΙΝΑΙ οι μύες έκπληξης - θυμού - λύπης- απορίας κλπ. Οι κινήσεις των μυών αυτών καθημερινά δημιουργούν ρυτίδες έκφρασης οι οποίες απαλύνονται ή εξαφανίζονται με τη σωστή εφαρμογή του ΒΟΤΟΧ, χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητα του προσώπου .

Άλλες εφαρμογές και τρόπος δράσης σε αυτές τις περιοχές

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

Στην ασθένεια της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας η δράση του Botox αφορά τη διακοπή του νευρικού ερεθίσματος στους ιδρωτοποιούς αδένες. Εφόσον διακόπτεται το ερέθισμα έχουμε σαν αποτέλεσμα την παύση της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα και όχι την τέλεια παύση .

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Πολλές μορφές ημικρανίας οφείλονται στη σύσταση του μετωπικάιου μυός. Η δράση του BOTOX στο συγκεκριμένο μυ βοηθά στις κεφαλαλγίες τάσης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Η διάρκεια δράσης του Botox είναι 4-6 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - BOTOX

Ενδείκνυται για διόρθωση ρυτίδων έκφρασης ( μετώπου- μέσοφρυο - πόδι χήνας ). Επιπλέον εφαρμόζεται στο μυώδεις πλατύσμα ( ρυτίδες λαιμού) καθώς και στο οβάλ του προσώπου . Έτσι επιτυγχάνεται ένα πρόσωπο με βλέμμα ξεκούραστο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η διαδικασία εφαρμογής είναι απλή και ανώδυνη. Εμπιστευτείτε την θεραπεία ΒΟΤΟΧ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ για να έχευε ένα φυσικό αποτέλεσμα με νεότερη όψη και έκφραση στο πρόσωπό σας. Αυτό επιτυγχάνεται στο ιατρείο μας.

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΒΟΤΟΧ - ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε περιοχές όπου λόγω καθυστέρησης έναρξης της θεραπείας ρυτίδων με Botox δεν επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα.

Αντίθετα, σε μικρότερες ηλικίες, σε άτομα με αυξημένη κινητικότητα χρησιμοποιούμε μικρές δόσεις ώστε να αναστείλουμε τη μονιμοποίηση των ρυτίδων.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η συσκευασία του φαρμάκου θα πρέπει αδιάλυτη να φυλάσσεται στην κατάψυξη. Διαλύεται με φυσιολογικό ορό αμέσως πριν την εφαρμογή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα διότι ο χρόνος ζωής του μειώνεται από τη στιγμή της διάλυσης. Για μια FULL FACE ΘΕΡΑΠΕΙΑ χρειάζεται συνήθως 1 ολόκληρο φιαλίδιο.

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το κόστος θεραπείας εξατομικεύεται ανάλογα με την ποσότητα των εμβαλαγίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 100 - 300 ΕΥΡΩ.

Η αυθεντικότητα του προϊόντος είναι καθαρά αυτό που καθορίζει το κόστος. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο ΒΟΤΟΧ - ALERGAN και DYSPORT.

Η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα σας αναλύσει την εφαρμογή στο πρόσωπό σας.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΟΤΟΧ

Το ΒΟΤΟΧ εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να επιτύχουμε το MAXIMUM φυσικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή είναι γρήγορη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει όλες τις δραστηριότητές του, φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού. ΤΟ ΒΟΤΟΧ δεν απορροφάται συστηματικά. Το ίδιο και στην εφαρμογή για την ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ .

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Οπωσδήποτε εφόσον είναι φάρμακο υπάρχουν κάποιες, ανεπιθύμητες ενέργειες, αυτές είναι όμως σπάνιες. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ. Οι πλέον συνήθεις είναι:

 • ΕΚΧΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ
 • ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
 • ΒΛΕΦΑΡΟΠΤΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το ΒΟΤΟΧ εφαρμόζεται 2 - 3 φορές το χρόνο. Αυτό γίνεται για να μην εμφανίζει ανοχή ο οργανισμός και εξουδετερώνει το Botox γρηγορότερα. Συμπληρωματική δόση πρέπει να εφαρμόζεται μεταξύ 10 - 15 ημερών.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

 • Πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από δερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο 
 • Διαρκεί 4 - 6 μήνες ανάλογα με την ηλικία και την υπερκινητικότητα του προσώπου
 • Για μια FULL FACE ΣΥΝΕΔΡΙΑ χρειάζεται 1 φιαλίδιο
 • Η κατανάλωσή του πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη διάλυσή του, αλλιώς χάνει τη δραστικότητά του 
 • Το ΒΟΤΟΧ είναι ένα ακριβό φάρμακο γι'αυτό και το κόστος συνεδρίας είναι συγκεκριμένο. Οι χαμηλές τιμές του ΒΟΤΟΧ παραπέμπουν σε υλικό αγνώστου προελεύσεως. 

ΨΕΜΑΤΑ

 • Είναι τοξικό για τον οργανισμό (Δεν απορροφάται πέραν των μυών που ενίεται)
 • Παγώνει το πρόσωπο
 • Μύθος είναι ότι η διάρκεια είναι συνάρτηση των επαναλήψεων
 • Δεν πρέπει να εφαρμόζεται στη νεαρή ηλικία. Αφήστε το γιατρό σας να επιλέγει μαζί σας πότε πρέπει να γίνεται η εφαρμογή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

- Μην ξαπλώνετε μετά την εφαρμογή για 3 - 4 ώρες

- Μην κάνετε μασάζ στην περιοχή της εφαρμογής για 3 ημέρες

- Μπορείτε να παραμείνετε καθιστοί ή σε όρθια θέση για τις 3 επόμενες ώρες

- Απαγορεύονται τα ζεστά επιθέματα καθώς και πηγές θερμότητας

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΒΟΤΟΧ

Στο ιατρείο μας DERMA CHECK COSMETIC η εφαρμογή ΒΟΤΟΧ γίνεται αποκλειστικά από τη Δερματολόγο Dr ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ με 20ετή ΕΜΠΕΙΡΙΑ στην ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ.

Η εφαρμογή ΒΟΤΟΧ γίνεται μόνο με τη χρήση ΒΟΤΟΧ - ALERGAN και DYSPORT ΙΠΣΕΝ, τα δύο σκευάσματα τα μόνα με έγκριση από το FDA ΑΜΕΡΙΚΗΣ και τον ΕΟΦ.

Η εμπειρία του ιατρείου μας αριθμεί ένα μεγάλο αριθμό επιτυχημένων θεραπειών με Βotox τόσο στην Αισθητική Δερματολογία όσο και στην Υπεριδρωσία.

Στο ιατρείο μας παρακολουθούν εφαρμογές ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ νέοι συνάδελφοι δερματολόγοι με σκοπό την εκπαίδευσή τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση : Γρηγορίου Λαμπράκη 21, Γλυφάδα, Αττική, Τ.Κ. 16675

Τηλέφωνα : 2109680072, 6972858680

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 • Καθημερινά κατόπιν ραντεβού
 • Σάββατο: Κλειστά

Βρείτε μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις προσφορές και τα δώρα μας