2109680072

photo09

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ - ΑΛΩΠΕΚΙΑ

 

Τι αποκαλούμε τριχόπτωση;

Είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται σε μία κατηγορία παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής που ονομάζονται Αλωπεκίες. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο με διάρκεια λίγων ημερών. Εάν ξεπεράσει τις 15 ημέρες τότε ο ασθενής θα πρέπει να επισκεφτεί το Δερματολόγο , να αξιολογηθούν τα συμπτώματα και να κάνει την κατάλληλη θεραπεία.

Είναι πολλών ειδών οι αλωπεκίες;

Οι αλωπεκίες είναι πολλών ειδών , θα αναφερθούμε στην πιο συχνή που αφορά πλέον και άνδρες και γυναίκες και είναι η ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ η λεγόμενη ΦΑΛΑΚΡΑ.

Ποιό είναι το αίτιο;

Πολλοί παράγοντες συντελούν στην εμφάνιση αυτής της μορφής ,οι κυριότεροι είναι η γονιδιακή προδιάθεση, η δράση των ανδρογόνων , η βιολογική διαδικασία ωρίμανσης καθώς και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Τα πλήρη αίτια της νόσου δεν έχουν διευκρινιστεί.

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις ,καταστάσεις όπως η αναιμία, ο θυρεοειδής αδένας, δερματολογικές παθήσεις στο τριχωτό της κεφαλής ,λήψη φαρμάκων, συστηματικές παθήσεις μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας η κλινική εξέταση από Δερματολόγο και ο εργαστηριακός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Πόσο συχνή είναι η αλωπεκία αυτή;

Υπολογίζεται ότι το 70% των ανδρών και το 40% των γυναικών θα την εμφανίσουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ενώ ένας στους δύο άνδρες θα πάσχει από αυτή στην ηλι κία των 50 ετών.

Πώς εμφανίζεται;

Η κλινική εικόνα ποικίλλει στους άνδρες και στις γυναίκες. Στους άνδρες εμφανίζεται με την κλασική μορφή απώλειας τριχών στους κροτάφους ,αραίωση των τριχών στη κορυφή και υποχώρηση του hairline.

Η γυναικεία μορφή εμφανίζεται με διάχυτη λέπτυνση των τριχών με αποτέλεσμα την εμφανή αραίωση χωρίς να επηρεάζεται το hairline.

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται από το Δερματολόγο και περιλαμβάνει

 • Ιστορικό ασθενούς
 • Κλινική εξέταση
 • Εργαστηριακό έλεγχο

Τριχοσκόπηση :

Εξέταση που γίνεται από Δερματολόγο και αποτελεί τη ΝΕΑ μέθοδο διάγνωσης και παρακολούθησης του ασθενή . Μέσω ηλεκτρονικού δερματοσκοπίου απεικονίζεται η πάσχουσα περιοχή, λαμβάνεται το φωτοτριχοριζόγραμμα και έτσι μπορούμε να δώσουμε την αποτελεσματικότερη θεραπεία στον ασθενή μας καθώς και να κρατούμε αρχείο με συγκριτικά στοιχεία για την απόδοση της θεραπείας.

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ψυχολογία του ασθενή;

Τα μαλλιά αποτελούν ένα κόσμημα στην εμφάνιση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών . Όσο και να ξέρουμε το μεγάλο ποσοστό εμφάνισης της νόσου ,σε ελάχιστους ανθρώπους γίνεται αποδεκτό χωρίς να περάσουν από το στάδιο της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται για χρόνια. Μελέτες έδειξαν ότι το θέμα απασχολεί σοβαρά όλους τους πάσχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η έξαρση της νόσου πλέον και στις γυναίκες καθώς και τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα είναι κινητήριος δύναμη σε εμάς τους επιστήμονες ώστε να προσπαθούμε καθημερινά με μεγάλο ερευνητικό και θεραπευτικό έργο να δίνουμε λύση στο βαθμό που είναι δυνατό ,με ευθύνη και πραγματικά αποτελέσματα.

Τι γνώμη έχετε για τα διαφημιζόμενα σκευάσματα που αφορούν τα μαλλιά;

Πολλά σκευάσματα διαφημίζονται ως θεραπείες για τα μαλλιά . Ο ασθενής θέλοντας να λύσει το πρόβλημά του συχνά γίνεται άθελά του υποστηρικτής τέτοιων σκευασμάτων . Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον προφυλάξουμε με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με την επιστημονική ενημέρωση . Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό ασθενών πριν να επισκεφτούν το Δερματολόγο έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα σε <θεραπείες> που τους έχουν συστήσει φαρμακοποιοί, κομμωτήρια ή προϊόντα διαφήμισης από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.

Αυτό που συστήνουμε στον ασθενή είναι να ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ και είναι σίγουρο ότι πρώτον θα ακούσει την επιστημονική αλήθεια για το πρόβλημά του και δεύτερον θα πάρει την σωστή θεραπεία που δεν θα βλάψει ούτε τον οργανισμό του ούτε την οικονομική του κατάσταση.

Υπάρχει θεραπεία;

Στο ιατρείο μας DERMA-CHECK COSMETIC MED εφαρμόζονται όλες οι θεραπείες Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας στον τομέα της τριχόπτωσης. Η μετεκπαιδευτική κατάρτιση και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του ιατρείου μας, δίνει λύσεις εφαρμόζοντας τις νεότερες τεχνικές και θεραπείες σε κάθε είδος τριχόπτωσης.

Ενδεικτικές θεραπείες

 • Γαληνικά παρασκευάσματα σε μορφή τοπικών θεραπειών με συνδυασμό μινοξιδίλης ,φιναστερίδης κ.α.
 • Laser treatment
 • Θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Βλαστοκυττάρων)
 • Μεσοθεραπεία
 • Χορήγηση ειδικών βιταμινών και εξειδικευμένων προϊόντων αναδόμησης.
 • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ποια μέθοδο ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ εφαρμόζεται στο DERMA – CHECK COSMETIC MED;

Στο DERMA CHECK COSMETIC MED εφαρμόζουμε την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών ,FUE (Follicular Unit Extraction ) με θεαματικά αποτελέσματα και μικρό μετεγχειρητικό στάδιο για τον ασθενή .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση : Γρηγορίου Λαμπράκη 21, Γλυφάδα, Αττική, Τ.Κ. 16675

Τηλέφωνα : 2109680072, 6972858680

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 • Καθημερινά κατόπιν ραντεβού
 • Σάββατο: Κλειστά

Βρείτε μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις προσφορές και τα δώρα μας