ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?


Η δραστική ουσία ΕΙΝΑΙ η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α και η εμπορική ονομασία ΕΙΝΑΙ ΒΟΤΟΧ ή DYSPORT. Κατέχει ίσως την υψηλότερη θέση στις θεραπείες της αντιγήρανσης και της κοσμητικής Δερματολογίας.

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


Το Botox και το dysport παράγεται από τον μικροοργανισμό Cl. Botulinum, Ο τρόπος δράσης του ΕΙΝΑΙ μέσω της αναστολής της ακετυλοχολίνης που προκαλεί Χαλάτσης και μείωση της κινητικότητας των μυών . Η αδρανοποίηση των μυών ΕΙΝΑΙ προσωρινή και αυστηρά τοπική εφαρμόζεται στους μύες του προσώπου, όπως ΕΙΝΑΙ οι μύες έκπληξης - θυμού - λύπης- απορίας κλπ. Οι κινήσεις των μυών αυτών καθημερινά δημιουργούν ρυτίδες έκφρασης οι οποίες απαλύνονται ή εξαφανίζονται με τη σωστή εφαρμογή του ΒΟΤΟΧ, χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητα του προσώπου . Άλλες εφαρμογές και τρόπος δράσης σε αυτές τις περιοχές


ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ


Στην ασθένεια της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας η δράση του Botox αφορά τη διακοπή του νευρικού ερεθίσματος στους ιδρωτοποιούς αδένες. Εφόσον διακόπτεται το ερέθισμα έχουμε σαν αποτέλεσμα την παύση της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα και όχι την τέλεια παύση .


ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ


Πολλές μορφές ημικρανίας οφείλονται στη σύσταση του μετωπικάιου μυός. Η δράση του BOTOX στο συγκεκριμένο μυ βοηθά στις κεφαλαλγίες τάσης.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ


Η διάρκεια δράσης του Botox είναι 4-6 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - BOTOX


Ενδείκνυται για διόρθωση ρυτίδων έκφρασης ( μετώπου- μέσοφρυο - πόδι χήνας ). Επιπλέον εφαρμόζεται στο μυώδεις πλατύσμα ( ρυτίδες λαιμού) καθώς και στο οβάλ του προσώπου . Έτσι επιτυγχάνεται ένα πρόσωπο με βλέμμα ξεκούραστο.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ


Η διαδικασία εφαρμογής είναι απλή και ανώδυνη. Εμπιστευτείτε την θεραπεία ΒΟΤΟΧ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα με νεότερη όψη και έκφραση στο πρόσωπό σας. Αυτό επιτυγχάνεται στο ιατρείο μας.


ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ


Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε περιοχές όπου λόγω καθυστέρησης έναρξης της θεραπείας ρυτίδων με Botox δεν επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα. Αντίθετα, σε μικρότερες ηλικίες, σε άτομα με αυξημένη κινητικότητα χρησιμοποιούμε μικρές δόσεις ώστε να αναστείλουμε τη μονιμοποίηση των ρυτίδων.


ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ


Το ΒΟΤΟΧ εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να επιτύχουμε το MAXIMUM φυσικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή είναι γρήγορη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει όλες τις δραστηριότητές του, φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού. ΤΟ ΒΟΤΟΧ δεν απορροφάται συστηματικά. Το ίδιο και στην εφαρμογή για την ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ .


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


Οπωσδήποτε εφόσον είναι φάρμακο υπάρχουν κάποιες, ανεπιθύμητες ενέργειες, αυτές είναι όμως σπάνιες. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ. Οι πλέον συνήθεις είναι:


ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ


Το ΒΟΤΟΧ εφαρμόζεται 2 - 3 φορές το χρόνο. Αυτό γίνεται για να μην εμφανίζει ανοχή ο οργανισμός και εξουδετερώνει το Botox γρηγορότερα. Συμπληρωματική δόση πρέπει να εφαρμόζεται μεταξύ 10 - 15 ημερών.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


- Μην ξαπλώνετε μετά την εφαρμογή για 3 - 4 ώρες
- Μην κάνετε μασάζ στην περιοχή της εφαρμογής για 3 ημέρες
- Μπορείτε να παραμείνετε καθιστοί ή σε όρθια θέση για τις 3 επόμενες ώρες
- Απαγορεύονται τα ζεστά επιθέματα καθώς και πηγές θερμότητας


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ


- Πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από δερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο
- Διαρκεί 4 - 6 μήνες ανάλογα με την ηλικία και την υπερκινητικότητα του προσώπου
- Για μια FULL FACE ΣΥΝΕΔΡΙΑ χρειάζεται 1 φιαλίδιο
- Η κατανάλωσή του πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη διάλυσή του, αλλιώς χάνει τη δραστικότητά του
- Το ΒΟΤΟΧ είναι ένα ακριβό φάρμακο γι'αυτό και το κόστος συνεδρίας είναι συγκεκριμένο.
- Οι χαμηλές τιμές του ΒΟΤΟΧ παραπέμπουν σε υλικό αγνώστου προελεύσεως.


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ


- Είναι τοξικό για τον οργανισμό (Δεν απορροφάται πέραν των μυών που ενίεται)
- Παγώνει το πρόσωπο
- Μύθος είναι ότι η διάρκεια είναι συνάρτηση των επαναλήψεων
- Δεν πρέπει να εφαρμόζεται στη νεαρή ηλικία. Αφήστε το γιατρό σας να επιλέγει μαζί σας πότε πρέπει να γίνεται η εφαρμογή