ΤΙ ΕΙΝΑΙ H AKMH;


Ως Ακμή ορίζεται μια ασθένεια του Δέρματος που εμφανίζεται κατά την Εφηβεία αλλά και πλέον στην ενήλικη ζωή και οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών, σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.


ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ H AKMH;


Η πιο συνηθισμένη μορφή Ακμής είναι η acne vulgaris που σημαίνει "κοινή ακμή" και επηρεάζει πιο συχνά το πρόσωπο , το άνω μέρος του λαιμού, τον θώρακα αλλά και την πλάτη. Οι περιοχές αυτές αποτελούνται από πυκνό πληθυσμό σμηγματογόνων αδένων που εκκρίνουν το σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που μέσω των τριχοθυλακίων μεταφέρει νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος. Όταν το σμήγμα φράζει τα τριχοθυλάκια, δημιουργούνται βακτήρια. Αυτά προκαλούν διόγκωση στους πόρους του δέρματος και έτσι αναπτύσσονται σπυράκια και ακμή.


ΤΥΠΟΙ AKMHΣ;


Η κοινή ακμή χωρίζεται σε δύο τύπους :
- Φλεγμονώδης
- Μη Φλεγμονώδης


ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ H AKMH;


- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΦΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ p-acnes
- ΦΛΕΓΜΟΝΗ
- ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ
- ΥΠΕΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΡΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΩΝ
- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
- ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
- ΣΤΡΕΣ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ AKMHΣ;


- ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ (ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΚΡΙΣΗ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ)
- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ (ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ)
- ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ (ΛΕΥΚΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ)
- ΒΛΑΤΙΔΕΣ
- ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ
- ΚΥΣΤΕΙΣ
- ΟΖΙΔΙΑ
- ΟΥΛΕΣ

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η AKMH;


Για την αντιμετώπιση της ακμής μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πρωτοποριακές μεθόδους που βασίζονται στη χορήγηση η όχι φαρμακευτικής αγωγής. Για τη θεραπεια χωρίς φαρμακευτική αγωγή μπορούμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα με τη μέθοδο της φωτοθεραπείας. Η φωτοθεραπεια ειναι μια σύγχρονη μέθοδος καταπολέμησης της ακμής που χρησιμοποιεί καθαρό, ορατό μήκος κύματος φωτός (μπλε και κόκκινο) το οποίο συνδυάζει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.